
van


Bakkers Begrippen
Blindbakken
Blindbakbonen of keramische blindbakbollen als tijdelijke opvulling te gebruiken, om een schelp van een deeg te maken in de oven. Om de lege schelp later op te vullen, met bijvoorbeeld een bavarois.
Découper (Uitsteken)
Het uitsteken van bijvoorbeeld deeg, door middel van een uitsteekvorm.
Dresseren (opspuiten)
Met een behulp van een spuitzak, rozetten of toeven aan te brengen op een product.
Familie Maken
Door een klein deel vloeibare stof aan een dik papje toe te voegen. Om dit later aan de resterende vloeibare stof toe te voegen. Dit zorg het ervoor dat je geen klonten krijgt in het product, dat je alles van het receptuur meeneemt in het eind product en dat je geen luchtigheid verliest.
Fonceren
Een harde buitenkant maken voor een product met een zachte vulling.
Mise-en-place
Alle voorbereidende werkzaamheden in de keuken. (Frans voor: Op zijn plaats leggen/zetten)
Modelleren
Het opmaken van gebak en taarten. Het opmaken geschiet door te Decouperen of te Dresseren
Tempereren - De Ent Methode
Bijvoorbeeld: Chocolade van ongeveer 40 graden Celsius terug laten koelen naar 26 graden Celsius, door middel van ¼ deel niet gesmolten chocolade aan ¾ deel gesmolten chocolade toe te voegen.
Tempereren - De Tableer Methode
Bijvoorbeeld: Chocolade van ongeveer 40 graden Celsius terug laten koelen naar 26 graden Celsius, door middel van een plamuurmes op een marmeren werkplaat over de chocolade wrijven.