Het Bakwoordenboek
van

Grondstoffen

Bloem
De functie van bloem is.

  • Het binden van het product.
  • Het belemmert van het te veel uitvloeien.
  • Het geven van hardheid.

Boter
De functie van boter is.

  • Zorgen voor de brosheid van het product.
  • Geven van kleur en smaak.
  • Geven van grotere malsheid en het minder snel uitdrogen

Suiker
Functie:

  • Geeft een zoete smaak aan het product.
  • Per suikersoort zijn er specifieke functionaliteiten.

Kristalsuiker
Functie:

  • Geeft de grootste hardheid. 
  • Laat product het minst uitvloeien.

Basterdsuiker
Functie:

  • Laat het product veel uitvloeien.
  • Geeft een egale kleur aan het product.

Poedersuiker
Functie:

  • Geeft geen hardheid aan het product.
  • Geeft geen kleur aan het product.
  • Laat het product het minst uitvloeien.