Nodig:
200 gram Bloem
116 gram Suiker
150 gram Boter
1 Vanille Stokje
1 eetlepel Bakpoeder
Extra nodig:
Bakplaat met bakpapier
Huishoudfolie
eventueel deegroller, Steekvormjes en bloem om te bestuiven
Bereidingswijze:
Maak een kring van bloem en bestrooi de ring met bakpoeder. Doe in de kring de suiker en de boter. Vervolgens snij je het vanille stokje in de lengte door en schraap je het merg eruit. Doe het merg bij de suiker en de boter. meng eerst de boter, suiker en het merg door elkaar om het vervolgens aan het bloemmengsel toe te voegen. zorg er voor dat het aanrecht en je handen schoon zijn, zo weet je dat je klaar bent met kneden.
Uitsteken
Laat het deeg een 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een plak. Steek vervolgens uit met leuke uitsteekvormen.
Snel methode
Rol een pil (worst) van het deeg en snijd er gelijke plakjes van.
Oven voorverwarmen op 175 graden Celius
Bak de koekjes in 15 minuten af, dit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Reactie plaatsen
Reacties