Kaneeltjes

Gepubliceerd op 1 maart 2020 om 17:12

Lekker voor bij de thee.


Nodig:

Voor het deeg

240 gram Bloem
160 gram Kristalsuiker
60 gram Zachte Boter
1 Vanillestokje
1 Ei
1 theelepel Bakpoeder
1 mespuntje Zout
1 mespuntje Kaneel

Voor de topping 

1½ eetlepel Kristalsuiker
1 eetlepel Kaneel

Bereidingswijze:

Maak een kring van bloem op het aanrecht, verdeel over het bloem de zout, kaneel en bakpoeder. In het midden van de kring gaat suiker, boter en ei. Halveer het vanillestokje, en schraap het merg eruit. Het vanillemerg gaat bij de suiker, ei en boter. Maak van je hand een roerwerk en meng de suiker, ei, boter en vanillemerg door elkaar, zodra het een geheel is, voeg je het bloemmengsel beetje voor beetje bij. Maak er mooie deegbal van. Je deeg is pas klaar als je handen en het aanrecht schoon zijn. Doe het deeg in de koelkast en laat het een half uur rusten.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar. Rol een pil van het deeg en verdeel dit in gelijke plakjes. Draai van de plakjes balletjes, vervolgens druk je de balletjes plat in de kaneel suiker, doe dit aan beide kanten en leg de kaneeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kaneeltjes in 30 minuten af. Even af laten koelen.

Thee zetten en je hebt een heerlijke verwennerij!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.