Lekker voor bij de thee.

Nodig:
Voor het deeg
240 gram | Bloem |
160 gram | Kristalsuiker |
60 gram | Zachte Boter |
1 | Vanillestokje |
1 | Ei |
1 theelepel | Bakpoeder |
1 mespuntje | Zout |
1 mespuntje | Kaneel |
Voor de topping
1½ eetlepel | Kristalsuiker |
1 eetlepel | Kaneel |
Bereidingswijze:
Maak een kring van bloem op het aanrecht, verdeel over het bloem de zout, kaneel en bakpoeder. In het midden van de kring gaat suiker, boter en ei. Halveer het vanillestokje, en schraap het merg eruit. Het vanillemerg gaat bij de suiker, ei en boter. Maak van je hand een roerwerk en meng de suiker, ei, boter en vanillemerg door elkaar, zodra het een geheel is, voeg je het bloemmengsel beetje voor beetje bij. Maak er mooie deegbal van. Je deeg is pas klaar als je handen en het aanrecht schoon zijn. Doe het deeg in de koelkast en laat het een half uur rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar. Rol een pil van het deeg en verdeel dit in gelijke plakjes. Draai van de plakjes balletjes, vervolgens druk je de balletjes plat in de kaneel suiker, doe dit aan beide kanten en leg de kaneeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kaneeltjes in 30 minuten af. Even af laten koelen.
Thee zetten en je hebt een heerlijke verwennerij!
Reactie plaatsen
Reacties